fb-pixel
Back to Open positions

Data-arkkitehti - Julkishallinnon ja terveydenhuollon projekteihin

Tule timiimme!

Oletko kokenut Data-arkkitehti, joka innostuu tiimityöskentelystä ja monipuolisten pilvipohjaisten dataratkaisujen suunnittelusta ja toteutuksesta? Haemme tällä hetkellä useampaa Data-arkkitehtia hyppäämään mukaan erilaisiin projekteihimme! Lue lisää roolista ja projekteista ja hae paikkaa julkishallinnon ja terveydenhuollon tiimistämme.

Tehtävästä

Data-arkkitehtinä työskentelet julkisen sektorin ja terveydenhuollon toimialojen asiakkaiden projekteissa. Autamme heitä maksimoimaan datan potentiaalin luomalla monipuolisia data- ja tekoälyratkaisuja, jotka kestävät aikaa ja kulutusta. Data-arkkitehtinä rakennat palveluita asiakkaan kanssa, joten kommunikoit ja viestit asiakkaan kanssa samalla varmistaen, että työsi on linjassa asiakasorganisaation muun toiminnan kanssa ja kehität sitä eteenpäin. Työskentelet osana tiimiä, joten myös tiimitapaamiset ovat osa työviikkoasi. Data-arkkitehtinä sparraat ja tuet myös muita tiimiläisiä ja myötävaikutat koko tiimin onnistumiseen.

Tehtävä on vakituinen ja kokoaikainen. Kotitoimistosi voi olla Helsinki tai Tampere. Työskentelemme joustavasti hybridinä. Projektien osalta työskentely sovitaan asiakaskohtaisesti. Osa projekteista painottuu etätyöskentelyyn ja toisaalta työ voi edellyttää jonkin verran satunnaista läsnätyötä asiakasorganisaatioissa.

Tuleva tiimisi odottaa

Public & Health- yksikkömme palvelee asiakkaitamme eri julkisen sektorin aloilla, mukaan lukien terveydenhuolto, hallinto, koulutus, kaupungit ja muut julkiset palvelut. Tiimimme tehtävänä on auttaa julkista sektoria tuottavuuden ja vaikuttavuuden kasvattamisessa. Teemme muutosta dataa ja uutta teknologiaa hyödyntäen, toiminnan uudelleenmuotoiluun yhdistäen. Johdamme muutosta yksilötasolta koko yhteisöjen ja julkisten organisaatioiden tasolle käytännönläheisesti. Tarjoamme laajan valikoiman mahdollisuuksia vaikuttaa ja jättää jälkesi julkisten organisaatioiden ja palveluiden kehittämiseen - eli todella vaikuttaa meidän kaikkien jokapäiväiseen elämään!

Public & Health tiimissämme on lähes 70 ammattilaista, ja yhdistämme laajan joukon asiantuntemusta ja kattavan tietämyksen julkisesta sektorista. Pystyt omilla teoillasi vaikuttamaan siihen, miten toimimme, sillä kehitämme jatkuvasti toimintamallejamme ja siksi arvostamme myös rakentavaa palautetta ja kehitysehdotuksia.

Roolissa onnistumisen avaimet

Sinulla on useamman vuoden kokemus Data-arkkitehdin tai Senior Data Engineer -roolista ja intoa laajentaa teknistä osaamistasi. Sinulla on sekä kokemusta data-alusta- ja tekoälyratkaisujen rakentamisesta laajoissa projekteissa että näkemystä siitä, miltä näyttää hyvä data-arkkitehtuuri, jossa tietosuoja- ja henkilötietojen käsittely on otettava vakavasti. Haluat panostaa laadukkaaseen yhteistyöhön asiakkaan kanssa ja toimia asiakkaan luottopelurina dataratkaisujen suunnittelussa. Ketterät menetelmät ovat sinulle mieleinen lähestymistapa työhön ja hallitset sovelluskehityksen peruskivet, ja ohjaat myös mielelläsi muun tiimin tekemistä. Työskentelet sujuvasti niin suomen kuin englannin kielellä.

Työskentelet esimerkiksi seuraavien asioiden parissa:

 • Suunnittelet ja rakennat pilvessä toimivia tietoalustoja, tietoverkkoja ja tietovarastoja (käyttäen mielellään Microsoft Azurea, Snowflakea, dbt:tä ja Databricksiä. Myös AWS- ja GCP-ekosysteemit saattavat olla sinulle tuttuja).
 • Suunnittelet arkkitehtuuria ja rakennat infrastruktuuria, tietojen vastaanottoa, käsittelyä, analysointia, visualisointia hallintaa tukevia järjestelmiä.
 • Integroit tekoälyn/koneoppimisen ratkaisut osaksi tietoalustaa.
 • Huolehdit tietojen hallinnasta ja käsitteellisestä ja loogisesta tietomallinnuksesta.
 • Suunnittelet ja toteutat dataputkia erityyppisen lähdetiedon käsittelyyn.
 • Ymmärrät tietosäädöksiä, kuten GDPR:ää, ja miten ne vaikuttavat kehitykseen ja datan hyödyntämiseen.
 • Käytät työssäsi ketteriä menetelmistä (esim. Scrum, Kanban) ja tunnet modernit Dev/Data/MLOpsin parhaat käytännöt ja työkalut.

Kurkkaa täältä Futurice:n Datatarina ja katso webinaarimme aiheeseen liittyen.

Futurice tarjoaa sinulle

Tarjoamme innostavan ja kehittävän työympäristön. Ketterä ja matalahierarkinen organisaatiomme tukee kasvuasi ammattilaisena. Tavoitteenamme on olla uraasi tukeva alusta ja tarjota mahdollisuuksia oppimiseen ja taitojen laajentamiseen. Työskentelet motivoituneiden, monitaitoisten osaajien kanssa kehityksessä, suunnittelussa ja strategiassa.

Lisäksi tässä muutamia etuja, joita tarjoamme:

 • Futuricen hybridityömalli
 • Vapaavalintaiset työvälineet
 • Urheilu- ja lounasetu
 • Futuricen kerhot vapaa-ajan aktiviteetteja varten
 • Oppimistapahtumat
 • Sertifiointi-ohjelma

Hakuohjeet

Kuulostaako tämä juuri sinulle sopivalta seuraavalta askeleelta urallasi? Siinä tapauksessa odotamme innolla että pääsemme kuulemaan sinusta lisää! Hae tähän rooliin lataamalla hakemuksesi hakujärjestelmäämme klikkaamalla Apply-painiketta.

Hakulomakkeemme on nopea ja helppo täyttää: lisää vain yhteystietosi ja lataa liitteeksi hakudokumenttisi. Hakudokumenteiksi toivomme CV:tä ja hakemuskirjettä, jossa kuulemme mielellämme lisää sinusta, urastasi, kiinnostuksen kohteistasi ja miksi kiinnostuit tästä roolista Futuricella! Voit halutessasi myös lisätä mukaan linkin LinkedIn-profiiliisi ja jakaa muita tärkeäksi katsomiasi liitteitä.

Käsittelemme hakemuksia saapumisjärjestyksessä. Rekrytointiprosessiimme kuuluu useampi haastattelu, jotka voidaan pitää etänä tai toimistollamme Helsingin/Tampereen keskustassa. Ensimmäisessä haastattelussa tarkoituksena on tutustua, keskustella kokemuksestasi, osaamisestasi ja kiinnostuksen kohteistasi ja kertoa lisää meidän roolista ja arjesta Futuricella. Toisessa haastattelussa sukellamme vielä syvemmälle ammatilliseen osaamiseesi ja kokemukseesi, ja rekrytointiprosessin loppuvaiheessa keskustelemme lisää mahdollisista projekteista, joihin uusi tiimikaveri voisi hypätä! Tarkoituksena on, että läpi rekrytointiprosessin pääset tutustumaan useampaan tulevaan kollegaan ja saat monipuolisen käsityksen roolista, vastuistasi, odotuksista ja siitä, millainen työarki sinua mahdollisesti odottaa Futuricella!

Palkkauksesta

Palkkaukseen liittyvät yksityiskohdat käydään läpi yksityiskohtaisesti rekrytointiprosessin aikana. Palkkaviitekehyksemme on suunniteltu tarjoamaan erilaisia uratasoja, jotka perustuvat kolmeen tekijään: taidot, vastuut ja roolin vaikuttavuus. Olemme omistautuneet luomaan yhdenvertaisen ja tukevan työympäristön, jossa jokaisella työntekijällä on mahdollisuus menestyä ja edetä urallaan sekä tulla paremmiksi versioiksi itsestään.

Ensimmäisellä haastattelukierroksella keskustelemme tämän tehtävän palkkahaarukasta. Tarjoamme kiinteää palkkaa, johon sisältyy mahdollisuus suoritusperusteisiin bonuksiin ja lisäetuihin.

Olemme Futurice, tuloksiin keskittynyt digitaalisen muutoksen tekijä.

Autamme asiakkaitamme ratkaisemaan merkittävimmät ongelmansa ja löytämään tapoja vaikuttaa maailmaan positiivisesti. Meillä on uniikki organisaatiokulttuuri ja vahvat arvot: luottamus, läpinäkyvyys, välittäminen ja jatkuva kehittyminen. Yhteisömme on loistava alusta kehittymiselle ja tarjoamme kattavat oppimis- ja kouluttautumismahdollisuudet, mahdollistaen ammatillisen ja henkilökohtaisen kasvun kaikille. Toimintaamme ohjaa selkeät monimuotoisuustavoitteet ja eettiset toimintaperiaatteet. Meillä saat inspiraatiota erilaisista näkökulmista: jokainen futuricelainen yksilöllisellä tarinallaan tuo oman jälkensä monimuotoiseen kulttuuriimme.

Vuonna 2000 perustetussa yrityksessämme työskentelee noin 800 monipuolisista taustoista ponnistavaa asiantuntijaa yli 60:stä eri maasta. Juuremme ovat Pohjoismaissa, asenteemme globaali ja toimimme ympäri Eurooppaa.

Join us!

Contact us